(Loopbaan-)coaching in het openbaar bestuur

Coaching

Voor bestuurders, politici en adviseurs. Wat je functie ook is in het openbaar bestuur, je krijgt er te maken met tegengestelde belangen, de publieke opinie en natuurlijk het politieke spel zelf. Ik heb jarenlange ervaring voor en achter de schermen van het openbaar bestuur en weet dus precies waar ik het over heb in mijn coaching en.

Om succesvol te kunnen opereren, is het noodzakelijk dat je:

  • je strategie helder hebt. Wat wil je bereiken? Wat is je doel?
  • goed kunt netwerken. Wat heb daarvoor nodig? Wat als je niet van borrels houdt?
  • je omgeving goed in kaart hebt. Wie zijn je bondgenoten? Wie je tegenstanders?
  • overtuigend kunt communiceren: je kunt jezelf goed presenteren, kunt je punt in de media maken en je bent een sterk debater;
  • goed kunt onderhandelen. Met oog voor je eigen belangen en met die van je opponenten;
  • weet hoe beeldvorming werkt en hoe jij daar het best mee om kunt gaan.

Met dit soort vragen kan ik je als coach helpen.

road-sign-798176

Loopbaancoaching

Speciaal gericht op het bijzondere krachtenveld van het openbaar bestuur. Als je op dit terrein wilt groeien, of als je na een politieke of bestuurlijke functie op zoek gaat naar een nieuwe baan.

Loopbaancoaching helpt je om helderheid te krijgen bij een nieuwe stap in je loopbaan.

Stap 1: onderzoek wat je kunt en wat je wilt.
Waar ben jij echt heel goed in? Waar krijg je energie van? Wat kun je nog ontwikkelen en hoe ga je dat aanpakken? Je krijgt de nodige instrumenten in handen om dit onderzoek uit te voeren. Het resultaat van deze stap is een helder profiel, zodat je jezelf goed kunt presenteren, bijvoorbeeld op LinkedIn.

Stap 2: onderzoek de arbeidsmarkt.
Door onder andere te netwerken zonder schroom en social media in te zetten kun je een beeld krijgen van wat je mogelijkheden zijn. Je krijgt uiteraard de nodige ondersteuning bij deze activiteiten.

Stap 3: bereid je sollicitatie voor.
Leg de link tussen jouw profiel en de organisatie waar je wilt werken met een overtuigende brief of motivatie op een webformulier, en een goed opgesteld cv. We nemen je oefengesprekken op zodat je goed kunt terugzien wat in jouw persoonlijke presentatie werkt en wat beter kan. Waar we natuurlijk meteen aan gaan werken!

Advertenties